Ενστάσεις για τη επιλογή του Γιώργου Σαμπάνη, ο οποίος θα τραγουδήσει στις 29 Νοεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους στο άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» Γιώργος Αβαρλής αναφέρθηκε σε στίχους του τραγουδιού «Αγάπη ρε μ…», για το οποίο όμως ο κ. Σαμπάνης έχει γράψει τη μουσική.

«Μένω ενεός. Πώς άνθρωποι που τους εκτιμώ για την ποιότητα τους βρίσκουν να συνδυάσουν τον άναμμα των Χριστουγέννων με ένα συγκρότημα, το οποίο ο  εκπρόσωπος του συγκροτήματος έχει μελοποιήσει και΄ένα τραγούδι με τον τίτλο …«Αγάπη ρε μ…». Δεν περίμενα ότι οι κ. Μπαρμπουνάκης και Πέγκας ακούν τέτοια τραγούδια. Από τον Ιούνιο ξεκινάτε να βρείτε συγκροτήματα και να βρίσκετε αυτόν που έχει μελοποιήσει αυτό το τραγούδι. Αυτά τα έκανε αυτή η φαύλη διοίκηση που καταδικάσαμε, τα κάνετε και εσείς, εκπλήσσομαι», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβαρλής.  

Τη διαφωνία του εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» Αλέξανδρος Άγιος. Για ποιο λόγο δεν επιλέχθηκαν νεανικά συγκροτήματα της πόλης διερωτήθηκε η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ρία Καλφακάκου.

«Είναι άδικο αυτό που γίνεται για τον καλλιτέχνη», απάντησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, ο οποίος σε συνεργασία με τον αντιδήμαρχου Τουρισμού «έτρεξαν» τον εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις. Μάλιστα, όπως εξήγησε ο κ. Μπαρμπουνάκης ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης ως αθλητής είχε ανοίξει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Μπαρμπουνάκης περιέγραψε αναλυτικά τον εορταστικό διάκοσμο και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν (δείτε εδώ). Ο αντιδήμαρχος μίλησε επίσης για μια καλή συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης. 

Ένα φυσικό έλατο, 20 μέτρων, ένα μεγάλο Σπίτι του Άι-Βασίλη, έκτασης 130 τ.μ., ο μπλε ουρανός στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, το πεφταστέρι απέναντι από τον Λευκό Πύργο και επιπλέον λαμπόνια θα κοσμήσουν φέτος το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου, με μία μεγάλη γιορτή, με τη συμμετοχή του γνωστού τραγουδιστή Γιώργο Σαμπάνη.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης θα πλημμυρίσει με τις μουσικές από τις 17.30 έως τις 23.00 με συγκροτήματα της πόλης, ενώ η αλλαγή του χρόνου θα πραγματοποιηθεί με το συγκρότημα «Μπλε» και τον Μύρωνα Στρατή. Στην αλλαγή της χρονιάς και φέτος θα πραγματοποιηθεί το σόου πυροτεχνημάτων με χορηγία του ΕΒΕΘ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις και ο διάκοσμος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Πηγή άρθρου: voria.gr