Μπορεί η κυβέρνηση να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για την έξαρση της ανομίας, μπορεί το αρμόδιο δίδυμο (Γεροβασίλη-Παπακώστα) της Προστασίας του Πολίτη να αλληλοσυγχαίρονται για τις επιτυχίες της ΕΛΑΣ και να μην «βλέπουν» τις εικόνες στα ΑΕΙ ή τα Εξάρχεια, ωστόσο, η πραγματικότητα έρχεται να προσγειώσει τους πάντες απότομα.

Η έκρηξη στον Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στις 7:10 το πρωί της Πέμπτης, προκαλεί ανησυχία δεδομένου ότι δεν προηγήθηκε τηλεφώνημα. Το σημείο, η οδός Σκουφά, είναι γεμάτη εμπορικά καταστήματα, καφέ, τράπεζες κλπ που μάλιστα άνοιγαν δύο μέρες μετά την αργία των Χριστουγέννων.

Ο ίδιος ο ναός ήταν ήδη ανοικτός εκείνη την ώρα, ενώ η Λειτουργία (ανήμερα του Αγίου Στεφάνου) ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 7:30 το πρωί.

Στο σημείο έσπευσαν ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. «Πρώτο μέλημα μας είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο θα επισκεφθώ αμέσως μετά» δήλωσε.

«Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι αυτό το χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και ασφαλείας στη χώρα μας. Όλοι αυτοί που με τη λογική του μίσους στρώνουν ιδεολογικό χαλί στην τυφλή βία, κάνουν μεγάλο κακό στην κοινωνία. Μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζονται τα θέματα τρομοκρατίας» κατέληξε.

«Είναι πολύ περίεργο το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Αυτό είναι τρομακτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτό το ''χτύπημα' στην Εκκλησία, γιατί η Εκκλησία είναι η Αγάπη. Μας κάνει εντύπωση γιατί χτύπησαν την Εκκλησία» σχολίασε ο πατέρας Γεώργιος Τσελαλίδης, ιερωμένος του Ναού.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι το μεταλλικό κουτί το βρήκε ο νεωκόρος στην κεντρική είσοδο της Εκκλησίας και εκείνος με τη σειρά του μαζί με τον αστυνομικό το μετέφεραν στο πλάι. Το κουτί είχε ένα κίτρινο υγρό και ένα ρολόι.

Αυτόπτης μάρτυς που μίλησε από νωρίς το πρωί στον ΣΚΑΙ είπε: «Μόλις μπήκα μέσα στην καφετέρια για τον πρωινό μου καφέ, δεν πρόλαβα να πω καλημέρα, έγινε η έκρηξη και πέσαμε όλοι κάτω. Αν δεν ήταν αργία θα θρηνούσαμε θύματα» συμπλήρωσε.

Προβληματισμένος και ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος. «Από ότι φαίνεται, ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό» ανέφερε.