Με τις δηλώσεις παράστασης πολιτικής αγωγής άρχισε, επί της ουσίας, σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης των «κόκκινων δανείων» που χορηγήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας. Η δίκη άρχισε εκ νέου καθως τον Μάρτιο του 2018 είχε τιναχθεί στον αέρα μετά από ενάμιση χρόνο ακροαματικής διαδικασίας τόταν η πρόεδρος του δικαστηρίου κατέθεσε αίτηση αποχής. Η ακροαματική διαδικασία άρχισε εκ νέου στις 3 Δεκεμβρίου 2018 και συνεχίστηκε σήμερα.Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι 35 πρόσωπα, πρώην στελέχη του ΤΤ και επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.Η δικογραφία αφορά δανειοδοτήσεις στις οποίες είχε προβεί το ΤΤ την περίοδο 2008 έως και το 2010 και οι οποίες φέρεται να ζημίωσαν την τράπεζα, καθώς τα αρμόδια στελέχη της δεν είχαν μεριμνήσει, ώστε να εξασφαλίζονται οι απαιτήσεις της.

Σήμερα, παράσταση πολιτικής αγωγής κατά του δημοσίου και των διοικήσεων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, δήλωσαν οι (υπολογίζονται σε 72.000) μικρομέτοχοι της τράπεζας.

Από την παράσταση πολιτικής αγωγής οι μικρομέτοχοι εξαίρεσαν τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Αγγελο Φιλιππίδη.Την παράσταση κατέθεσε ως επροσωπος τουλάχιστον πέντε μικρομετόχων, ο δικηγόρος Γιαννης Κυριακόπουλος.

Ο δικηγόρος επέρριψε ευθύνες στο δημόσιο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμειυτηρίου και το κλεισιμο του, καθώς και την τέραστια όπως αναφέρει ζημία που υπεστησαν οι μικρομέτοχοι της τραπεζας.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως ο μόνος που πρέπει να εξαιρεθεί από τις ευθύνες είναι ο κ.Φιλιππίδης αφού «η διοικησή του τίμησε το δημόσιο συμφέρον και άφησε το ΤΤ σε εξαιρετική κατάσταση καθώς στα τέλη του 2010 ηταν η τράπεζα με τις λιγότερες επισφάλειες».

Αντίθετα οι μκικρομέτοχοι δια του κ.Κυριακόπουλου μιλούν για «θράσος του δημοσίου να επιθυμεί να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή, παριστάνοντας το θύμα ενώ είναι ο θύτης στην υπόθεση αυτή».


Η δίκη θα συνεχιστεί στις 16 Ιανουαρίου 2019.