Με την καταδίκη του 17χρόνου ο οποίος κατηγορείται ότι συμμετείχε στη ληστεία και το φόνο του Νικόλα Μουστάκα στο λόφο του Φιλοπάππου έπεσε η αυλαία της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων.  

Ο 17χρόνος καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή για ανήλικο.Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο κανένα ελαφρυντικό και δεν έδωσε αναστολή στην έφεση.    

Η δικη την οποία παρακολούθησαν οι γονείς του Νικόλα έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Στους γονείς του Νικόλα προκάλεσε οργή το γεγονός ότι ο 17χρονος αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη ακόμα και μετά από τις υποδείξεις της προέδρου του δικαστηρίου.   Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι σκοπός τους ήταν να κλέψουν και όχι να σκοτώσουν. Επίσης ισχυρίστηκε ότι εκείνος τη στιγμή του φονικού έψαχνε την τσάντα της κοπέλας του Νικόλα.    

Ενώπιον του δικαστηρίου κατέθεσαν δυο Γερμανίδες οι οποίες ταξίδεψαν από την πατρίδα τους στην Ελλάδα μόνο γί αυτό το σκοπό. Οι ίδιες είχαν πέσει θύματα ληστείας από την ίδια ομάδα και σύμφωνα με πληροφορίες περιέγραψαν στο δικαστήριο τη σκληρότητα των κακοποιών. Η μια από τις κοπέλες είχε φωτογραφίσει τους δράστες και αυτή η φωτογραφία βοήθησε την κοπέλα του Νικόλα να τους αναγνωρίσει.