Συνεδριάζουν εκ νέου οι αγρότες το απόγευμα για να καθορίσουν τη στάση τους εν αναμονή της απάντησης της κυβέρνησης στο αίτημα για διευρυμένη συνάντηση.

Κατά τη διάρκειας της συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, ζήτησαν από την κυβέρνηση διάλογο, αναμένοντας την απάντησή της έως τις 19:00 της Δευτέρας.

«Ψηλομύτα η κυβέρνηση δεν δέχεται να μας συναντήσει δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο Γιάννης Βάγγος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.

Τόνισε ότι οι αγρότες ζητούν λύσεις στα αιτήματα τους, ενώ κατηγόρησε το αρμόδιο υπουργείο ότι πετά το μπαλάκι σε άλλα υπουργεία.

«Στη γενική συνέλευση θα ακουστούν προτάσεις για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα» δήλωσε στο ΑΜΠΕ, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Ανάμεσα στις προτάσεις, οι οποίες έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι, συγκαταλέγεται και αυτή της «καθόδου» στην Αθήνα, όπως και ο αποκλεισμός της Αθηνών-Θεσσαλονίκης, στο ύψος των Τεμπών.

Ο κ. Μαρούδας εξήγησε, μεταξύ άλλων, ότι στη συνέλευση θα συνεκτιμηθεί μια ενδεχόμενη απάντηση από την πλευρά της κυβέρνησης, ως προς το αίτημα για συνάντηση, ενώ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του σχετικά με δημοσιεύματα, τα οποία έκαναν λόγο για «τελεσίγραφο των αγροτών».

«Δεν υπάρχει κανένα τελεσίγραφο προς την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Εμείς περιμένουμε, όπως έχουμε αναφέρει αρκετές φορές, να υπάρχει η συνάντηση για διάλογο με τα συναρμόδια υπουργεία» διευκρίνισε.
Και επανέλαβε: «Θα συζητήσουμε και θα λάβουμε αποφάσεις για το πώς θα οργανωθεί η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, εκτιμώντας όλα τα νέα δεδομένα που θα υπάρξουν».

T