Την απαλλαγή από την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση των εννέα Κούρδων που είχαν συλληφθεί πριν από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν τον Δεκέμβριο του 2017 αποφάσισε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπως είχε προτείνει και η εισαγγελέας στην αγόρευση της.

Το Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση των εννέα από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες και συγκεκριμένα της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, της διακεκριμένης οπλοκατοχής και της κατοχής εκρηκτικών υλών, δηλαδή από όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες.

Έξι από τους εννέα, κηρύχθηκαν ωστόσο ένοχοι για το αδίκημα της απλής οπλοκατοχής, της κατοχής κροτίδων και της πλαστογραφίας, με το δικαστήριο να τους επιβάλλει συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 900 ευρώ στον καθένα με αναστολή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των εννέα κατηγορουμένων εξέφρασαν την ικανοποίηση τους, χαρακτηρίζοντας υπερδιογκωμένη την κατηγορία που απαγγέλθηκε στους εννέα και υποστηρίζοντας ότι εξαρχής τα ευρήματα ήταν πενιχρά και συνεπώς απαλλακτικά για τους εντολείς τους. «Το δικαστήριο στην απόφαση του μέτρησε τα πραγματικά περιστατικά και εξέδωσε μία δίκαιη απόφαση» καταλήγουν.