Άλλη μία υψηλόβαθμη θέση ισχύος στις Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις και στο Αμερικανικό Ναυτικό στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατελήφθη επαξίως από γυναίκα. 

Πρόκειται για τη θέση του Διοικητού του 3ου Αμερικανικού Στόλου, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον Βόρειο και Ανατολικό Ειρηνικό από τις ακτές της Αμερικανικής Ηπείρου και μέχρι το ύψος των νησιών της Χαβάης, την οποία ανέλαβε στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε επί του αεροπλανοφόρου USS “Ronald Reagan” (CVN-76) την περασμένη Παρασκευή, η Αντιναύαρχος Nora Tyson USN. 

Η νέα διοικητής του 3ου Αμερικανικού Στόλου Αντιναύαρχος Nora Tyson USN παρέλαβε τα νέα της καθήκοντα από τον αποχωρήσαντα συνταξιοδοτούμενο μετά από 35 χρόνια υπηρεσία προκάτοχό της Αντιναύαρχο Kenneth E. Floyd USN, παρουσία του Διοικητή του Στόλου του Ειρηνικού Ναυάρχου Scott H. Swift USN.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Αμερικανικό Ναυτικό υπάρχει και γυναίκα Ναύαρχος τεσσάρων αστέρων, η οποία είναι Υπαρχηγός Ναυτικών Επιχειρήσεων, που είναι το αντίστοιχο δικό μας Υπαρχηγός Ναυτικού. 

Λ.Σ.Μ.