Φτωχή καθαρίστρια άφησε περιουσία 100.000 λίρες στη Κέρκυρα!
Αφαντοι οι κληρονόμοι της...
Πρόκειται για την Κατερίνα Βραχλιώτη η οποία γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Ποταμό της Κέρκυρας, το 1930. Φτωχή και αγράμματη, έζησε στα δύσκολα χρόνια του Μεσοπολέμου, του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και του Εμφυλίου σπαραγμού, που ακολούθησε.
Το 1950 περίπου, καθώς η χώρα έβρισκε σιγά-σιγά την ηρεμία της, η μόλις 20 χρόνων Κατερίνα, φτωχή χωριατοπούλα ακόμα, πήγε στην Αθήνα για να εργαστεί ως οικιακή βοηθός. Τη δεκαετία του '60, η μοίρα της άλλαξε, η τύχη της χαμογέλασε, και κατάφερε να δουλέψει σε σπίτια πλουσίων Αθηναίων και εύπορων ’γγλων που ζούσαν στην ελληνική πρωτεύουσα.
Οι τελευταίοι την βοήθησαν στο επόμενο σημαντικό βήμα της ζωής της: να μεταναστεύσει στην Αγγλία την εποχή που μετανάστευαν και πολλοί άλλοι Έλληνες σε διάφορες γωνιές της γης. Και εκεί έμεινε για πάντα η Κατερίνα Βραχλιώτη, μαθαίνοντας Αγγλικά και αποκτώντας μάλιστα Βρετανική υπηκοότητα και βρετανικό διαβατήριο.
Μετά τον θάνατό της, μαθεύτηκε πως η εκλιπούσα είχε ένα σημαντικό μυστικό: όλα τα χρόνια που δούλευε σκληρά, μάζευε με μεγάλη υπομονή χρήματα, αυξάνοντας τις οικονομίες της. Κι εφ' όσον δεν είχε άμεσο κληρονόμο, αρμόδιο δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου κατέχει σήμερα το μυστικό του ποσού των χρημάτων που μάζεψε με κόπο η ταλαίπωρη γυναίκα της Κέρκυρας.
Και το ποσό αυτό, το οποίο λέγεται ότι ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες λίρες Αγγλίας, πρέπει να παραδοθεί στους πλησιέστερους συγγενείς της, όπου κι αν βρίσκονται. Επίσης, σύμφωνα με το corfupress.com, η θανούσα είχε δώσει προφορικές εντολές να δοθεί ένα ποσό και στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τον Δήμο Κερκύρας, για κοινωφελείς σκοπούς.
Το ποσό αυτό, καθώς και το συνολικό ποσό σε ρευστό, και πιθανώς ένα ακίνητο που κατέχει στην Αγγλία, δεν θα γίνουν γνωστά μέχρι να συναντήσουν, οι ’γγλοι αρμόδιοι, τα άτομα, για τα οποία υπάρχουν «τουλάχιστον κάποιες βάσιμες ενδείξεις ότι είναι συγγενείς εξ αίματος, της θανούσας».
Εφ' όσον οι Έλληνες, φερόμενοι ως συγγενείς, καταθέσουν μια απλή δήλωση μιας παραγράφου μαζί με όποια αποδεικτικά έγγραφα κατέχουν ή και αξιόπιστες μαρτυρίες, αντιπρόσωποι του βρετανικού γραφείου θα επισκεφθούν την Κέρκυρα ή θα καλέσουν τους πιο αξιόπιστους διεκδικητές να επισκεφθούν το Λονδίνο.