Κουραμπιές 300 κιλών πάει για Γκίνες (ΦΩΤΟ)
Καταναλώθηκε τη μέρα της παρασκευής του
Ξεπέρασε τα 300 κιλά το βάρος ενός γιγάντιου κουραμπιέ που παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου στη Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο Γκίνες.
Η ΔΕΘ-Helexpo συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη ’γγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.
Για την παρασκευή του γλυκού χρειάστηκαν 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων.
Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα.