Από έρευνα που έκανε η ιστοσελίδα tripadvisor.com προκύπτει ότι τα νησιά Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κρήτη, Μύκονος και Ρόδος είναι οι πέντε καλύτεροι ελληνικοί προορισμοί και μάλιστα συναγωνίζονται άλλους ευρωπαϊκούς προορισμούς, όπως είναι: Νίκαια, Τενερίφη, Μαρμπέλα και Μαγιόρκα, Μάλαγα, Νέρτζα, Ιμπιζα, Κόστα Μπράβα, Κάνες και Μεντόν, Λάγος, Σαν Τροπέ, Αμάλφι, Ιταλική Ριβιέρα και Μπράιτον.

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει:

* Για Σαντορίνη: «Το νησί διαθέτει μοναδικές στον κόσμο παραλίες χάρη στην έντονη πριν από χιλιάδες χρόνια ηφαιστειακή δραστηριότητα. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ένας από τους πιο σαγηνευτικούς παραδοσιακούς οικισμούς του πλανήτη».

* Για Μύκονο: «Νησί διάσημο, με χρυσαφένιες αμμουδιές, καθημερινά πολύωρα πάρτι αλλά και πλαζ. Η Μύκονος είναι ιδανική επιλογή για ενασχόληση με οποιοδήποτε θαλάσσιο σπορ».

* Για Κέρκυρα: «Μεγαλοπρεπείς βυζαντινές εκκλησίες, επιβλητικά βενετσιάνικα κάστρα, σπουδαία αρχιτεκτονική, πλούσια βλάστηση, άριστες τουριστικές υποδομές, έντονη νυχτερινή ζωή και πεντακάθαρες αμμώδεις παραλίες. Οι διακοπές σε αυτό το νησί του Ιονίου πελάγους είναι εμπειρία ζωής».

* Για Κρήτη: «Το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας κρύβει κάτι για τον καθένα. Η βόρεια πλευρά του είναι περισσότερο πολύβουη και κοσμική σε αντίθεση με τις ακτές που "βλέπουν" προς τη Λιβύη. Εκεί υπάρχουν παρθένες παραλίες. Οι κάτοικοι είναι φιλόξενοι και εγκάρδιοι».

* Για Ρόδο: «Η Ρόδος είναι ευλογημένη και λουσμένη από τον ήλιο, 300 ημέρες τον χρόνο. Διαθέτει παραλίες μεγάλου αλλά και μικρού μήκους και μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, η μεγαλύτερη μείωση των αφίξεων παρατηρείται από τη Βρετανία (14,7%), τη Γερμανία (13,8%), τη Γαλλία (9,8%) και την Ιταλία (9,8%), ενώ σημαντική αύξηση εμφανίζουν οι αφίξεις από Πολωνία (97,6%), Ρωσία (63,5%) και Κύπρο (32,2%)!

**Σημαντική αύξηση αναμένεται να σημειωθεί φέτος και στον θαλάσσιο τουρισμό της Ρόδου. Ο Απρίλιος εκτιμάται ότι θα κλείσει με αύξηση στις αφίξεις επιβατών της τάξεως του 10-15% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Τον Απρίλιο 2010, 30 κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στη Ρόδο μετέφεραν 31.667 επιβάτες. Τον φετινό Μάιο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν 54 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου, τέσσερις λιγότερες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.