Υλικά
  • Τυρί κρέμα 3οο γρ.
  • Αυγά 3
  • Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Βανίλια 2 τεμ σε σκόνη
  • Βύσσινα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα
Για το σοκολατένιο μείγμα
  • Βούτυρο 1 φλιτζάνι του τσαγιού λιωμένο
  • Κακάο 3 κουταλιές της σούπας
  • Αυγά 3 τεμ
  • Ζάχαρη 1 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Βανίλια 1τεμ σε σκόνη
  • Φαρίνα 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
  • Αλάτι 1 πρέζα
Οδηγίες
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά,την ζάχαρη,τις βανίλιες και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα,να ενωθούν. Στο τέλος ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βύσσινα και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Για το σοκολατένιο μείγμα: Σε μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το κακάο. Σε άλλο μπολ βάζουμε την ζάχαρη, τα αυγά,την βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν και να ενωθούν τα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το αλάτι. Το προσθέτουμε λίγο λίγο στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά. Προσθέτουμε το βούτυρο με το κακάο και ανακατεύουμε. Σε βουτυρωμένο ταψί,απλώνουμε το μισό σοκολατένιο μείγμα,πάνω του βάζουμε το τυρί κρέμα με τα βύσσινα. Με ένα κουτάλι βάζουμε το υπόλοιπο σοκολατένιο μείγμα σε διάφορα σημεία (πεταχτά γιατί είναι πηκτό το μείγμα). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου για 4ο-45 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας). Το βγάζουμε, το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή:chefoulis.gr