Συστατικά
  • 400 γρ. κουβερτούρα
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αβγά, μέτρια
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
  • 40 γρ. κακάο, κοσκινισμένο + έξτρα για τη λαδόκολλα
Για τη διακόσμηση
  • κουβερτούρα λευκή, λιωμένη
  • χρυσή κρυσταλλική ζάχαρη
  • ζάχαρη καστανή
  • κας-κας αστεράκια
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Βάζουμε τα 250 γρ. κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ το οποίο το τοποθετούμε πάνω από μία κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει.
  • Ανακατεύουμε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
  • Αφού λιώσει το βούτυρο και η σοκολάτα, αφαιρούμε το μπολ από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα τη ζάχαρη ανακατεύοντας πολύ καλά.
  • Έπειτα ρίχνουμε μέσα στο μπολ, ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας και προσθέτουμε και τη βανίλια.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το κακάο (κοσκινισμένα) ενσωματώνοντάς τα καλά στο μείγμα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας.
  • Τέλος, προσθέτουμε τα επιπλέον 150 γρ. ψιλοκομμένης σοκολάτα και ανακατεύουμε για πολύ λίγο. Καλό θα ήταν το μείγμα να είναι κρύο για να μην λιώσει η σοκολάτα.
  • Σε ένα ταψί 20x30 εκ. (ή 26 εκ. διάμετρο σε στρογγυλή φόρμα) βάζουμε λαδόκολλα καλύπτοντας τον πάτο και τα πλάγια.
  • Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο την λαδόκολλα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε τριγωνακια και τοποθετούμε ένα ξυλάκι από κάτω.
  • Σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βαζουμε τη λιωμένη σοκολάτα. Κάνουμε μια μικρή τρύπα μπροστά και απλώνουμε τη σοκολάτα πάνω στα “δεντράκια” σε ό,τι σχήμα και σχέδιο θέλουμε.
  • Πασπαλίζουμε από πάνω με τα διακοσμητικά ζαχαρωτά.
πηγή:akispetretzikis.com