Μωσαϊκό με κουραμπιέδες
mwsaiko
Γεύσεις

Μωσαϊκό με κουραμπιέδες

Συστατικά
120 γρ. αμύγδαλα, χοντροκαβουρδισμένα
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
5 κ.σ. κονιάκ
200 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. κακάο
300 γρ. κουραμπιέδες
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπεν μαρί, βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα συνεχόμενα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά.
Θα δούμε ότι το μείγμα μας θα σφίξει αρκετά αφού προσθέσουμε το αλκόολ.
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα αμύγδαλα και αφήνουμε να καβουρδιστούν δηλαδή να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας: τα αμύγδαλα, το κακάο και τους κουραμπιέδες αφού τους σπάσουμε λίγο με τα χέρια μας.
Περιχύνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μπολ με τα στερεά μας και ανακατέουμε καλά.
Απλώνουμε σε μια λαδόκολλα το μείγμα μας κατά μήκος και ρολάρουμε με προσοχή μια καραμελίτσα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε κατευθείαν. Το μωσαϊκό μας θα κόβεται έυκολα βγάζοντας το κατευθείαν από την κατάψυξη


Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα