Υλικά

600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
15 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. μέλι
400 γρ. νερό
6 γρ. μαγιά ξηρή
30 γρ. παπαρουνόσπορο
1 κ.σ. ανθό αλατιού

Για τη σύνθεση

200 γρ. μοτσαρέλα, μπουφάλα σε φέτες
2 ντομάτες, σε φέτες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
100 γρ. ρόκα

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι. Ανακατεύουμε με τον γάντζο για 1 λεπτό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το μέλι, το χλιαρό νερό και τη μαγιά. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά μέχρι να βγάλει φουσκάλες η μαγιά.
Ρίχνουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε στη χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δημιουργείται ένα ζυμάρι.

Αυξάνουμε την ταχύτητα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να είναι λείο και ελαστικό.
Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ που το έχουμε λαδώσει ελαφρά.

Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος ώστε να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί ο όγκος του.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.

Χωρίζουμε το ζυμαράκι σε 10 κομμάτια ίδιου βάρους και τα κάνουμε μπαλάκια.

Απλώνουμε αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και ρολάρουμε το κάθε μπαλάκι σε κορδόνι μήκους 20 εκ.
Ενώνουμε τις 2 άκρες του κάθε κορδονιού και σχηματίζουμε έναν κύκλο.

Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα κάθε κυκλάκι αφήνοντας αρκετό κενό μεταξύ τους.

Με ένα πινέλο ραντίζουμε με νερό κάθε κυκλάκι και πασπαλίζουμε με παπαρουνόσπορο και αλάτι.
Ψήνουμε για 10 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις φέτες μοτσαρέλας, τις ντομάτες σε φέτες, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας και της μοτσαρέλας εναλλάξ πάνω στο μισό bagel.
Προσθέτουμε τη ρόκα, σκεπάζουμε με το άλλο μισό bagel, και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com