Λαχταριστά σοκολατένια τρουφάκια
τρουφακια
Γεύσεις

Λαχταριστά σοκολατένια τρουφάκια

Υλικά:

50γρ. βούτυρο
50γρ. κονιάκ
450γρ. κουβερτούρα
300γρ. κρέμα γάλακτος
Κακάο, για την επικάλυψη
Τρούφα σοκολάτας για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος, μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ρίξτε την πάνω στην κουβερτούρα, αφού την κόψετε σε κομματάκια.
2. Προσθέστε το κονιάκ και το βούτυρο.
3. Αδειάστε το μείγμα σας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
4. Μόλις κρυώσει για τα καλά, σκεπάστε το σκεύος με μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον οκτώ ώρες.
5. Με ένα κουταλάκι βγάλτε λίγο – λίγο μείγμα και πλάστε μπαλάκια με τα χέρια σας.
6. Έπειτα περάστε τα από το κακάο.
7. Διατηρήστε τα στο ψυγείο. Σερβίρετέ τα αφού τα έχετε βγάλει τουλάχιστον 10 λεπτά από το ψυγείο.

Πηγή: imommy.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα