Σπιτικά καλτσόνε με λιαστή ντομάτα και τυριά
Υλικά
Για τη ζύμη
250 γρ. νερό, χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
1 κ.σ. θυμάρι
σιμιγδάλι, για τη ζύμη
ελαιόλαδο, για το άλειμα
Για τη γέμιση
100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. λιαστές ντομάτες
200 γρ. mix τυριών
100 γρ. blue cheese
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, αλάτι, θυμάρι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, τα τυριά mix, το blue cheese, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με σιμιγδάλι και βάζουμε το ένα ζυμάρι. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε διάμετρο 20-22 εκ.
Βάζουμε στο κέντρο το ¼ της γέμισης, απλώνουμε λίγο νερό περιμετρικά και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Τυλίγουμε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε με θυμάρι.
Πηγή: akispetretzikis.com
Για τη ζύμη
250 γρ. νερό, χλιαρό
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
100 γρ. καλαμποκάλευρο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
αλάτι
1 κ.σ. θυμάρι
σιμιγδάλι, για τη ζύμη
ελαιόλαδο, για το άλειμα
Για τη γέμιση
100 γρ. τυρί κρέμα
30 γρ. λιαστές ντομάτες
200 γρ. mix τυριών
100 γρ. blue cheese
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Αφήνουμε 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, αλάτι, θυμάρι και χτυπάμε με τον γάντζο για 5-7 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.
Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, τα τυριά mix, το blue cheese, πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο εργασίας μας με σιμιγδάλι και βάζουμε το ένα ζυμάρι. Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι και ανοίγουμε με έναν πλάστη σε διάμετρο 20-22 εκ.
Βάζουμε στο κέντρο το ¼ της γέμισης, απλώνουμε λίγο νερό περιμετρικά και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Τυλίγουμε τις άκρες για να κολλήσει η ζύμη.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε με θυμάρι.
Πηγή: akispetretzikis.com