Γρήγορο σάντουιτς με τόνο και λαχανικά
tonos
Γεύσεις

Γρήγορο σάντουιτς με τόνο και λαχανικά

Υλικά

320 γρ. κονσέρβα τόνου σε νερό
200 γρ. τυρί κρέμα light
½ ντομάτα
80 γρ. καλαμπόκι σε κονσέρβα
1 κ.σ. κάππαρη
πιπέρι
αλάτι
ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 κ.σ. δυόσμο
2 ψωμάκια για σάντουιτς
1 κ.σ. ελαιόλαδο
60 γρ. αγγουράκι τουρσί
80 γρ. ρόκα
1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

ρόκα
1 κ.γ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τον τόνο καλά στραγγισμένο, το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά.
Στύβουμε καλά τη ντομάτα να φύγει η υγρασία και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Βάζουμε τη σάρκα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.

Προσθέτουμε στο μπολ το καλαμπόκι, την κάππαρη, πιπέρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε μια γκριλιέρα ή ένα τηγάνι στη φωτιά.
Βάζουμε τα ψωμάκια στη γκριλιέρα και ψήνουμε 1-2 λεπτά και από τις δύο πλευρές για να πάρουν χρώμα.
Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε από 2 κ.σ. γέμιση.

Προσθέτουμε το αγγουράκι τουρσί, τη ρόκα και την τσίλι ψιλοκομμένη.
Σερβίρουμε με ρόκα και το ελαιόλαδο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα