Υλικά

1 κιλό μπάμιες
1/2 φλιτζάνι ξίδι από λευκό κρασί
4 μπούτια από κοτόπουλο
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ντομάτα τριμμένη
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε με peeler το περίβλημα του κοτσανιού από τις μπάμιες (σε κωνικό σχήμα). Τις βάζουμε σε μπολ με το ξύδι και αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
Αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Το ροδίζουμε καλά από όλες τις πλευρές, για 8 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο τις ντομάτες και το αλατοπίπερο. Ρίχνουμε στο φαγητό το νερό και σιγοβράζουμε για 40 περίπου λεπτά.

Ετοιμάζουμε τις μπάμιες:
Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις μπάμιες για 3-4 λεπτά, χωρίς να τις ανακατέψουμε με σπάτουλα (θα βγάλουν το ζουμί τους και θα χαλάσουν τη γεύση τους).
Προσθέτουμε τις μπάμιες και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 30 λεπτά.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με μπάμιες όσο είναι ζεστό.

Πηγή: mamapeinao.gr