Υλικά

4 μήλα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κονιάκ
1/3 κ.γ. γαρίφαλο
1/2 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.γ. κανέλα
1 πρέζα αλάτι
850 γρ. φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη
κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα.

Κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, το γαρίφαλο, το τζίντζερ, την κανέλα, αλάτι και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά.

Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει το μείγμα.

Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και περνάμε απαλά με έναν πλάστη για να ισιώσει.
Χωρίζουμε σε 12 τετράγωνα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο φύλλο.
Μοιράζουμε τη γέμιση στα 12 κομμάτια σφολιάτας και απλώνουμε περιμετρικά τον αραιωμένο κρόκο.

Τα υπόλοιπα 12 κομμάτια τα διπλώνουμε διαγώνια και χαράσσουμε με ένα μαχαίρι σε τρία σημεία. Καλύπτουμε τη γέμιση με τα κομμάτια και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
Απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Πηγή: akispetretzikis.com