Υλικά

4 μεγάλες τορτίγιες ολικής

200 γρ. τόνο, σε κονσέρβα

150 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

60 γρ. καρότα, κομμένα σε στικς

30 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

20 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο

1 μαρούλι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

1 κ.σ. ταμπάσκο

1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον τόνο, το σέλερι, το φρέσκο κρεμμύδι, το ταμπάσκο, τη μουστάρδα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα άλλο μπολ αδειάζουμε το γιαούρτι, τον άνηθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.

Στη συνέχεια, τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας τις τορτίγιες, τις αλείφουμε με το γιαούρτι, προσθέτουμε μία φέτα μαρούλι, μία κουταλιά από το μείγμα με τον τόνο, λίγο καρότο και τέλος μία φέτα μαρουλιού.

Έπειτα, διπλώνουμε τις άκρες της τορτίγιας, την τυλίγουμε σα φάκελο και την τοποθετούμε σε ένα πιάτο. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Σερβίρουμε κατευθείαν.


Πηγή: giorgostsoulis.com