Υλικά

1 κεσεδάκι γιαούρτι 200 γραμ.
150 γραμ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
180 γραμ. ηλιέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περίπου)
3 κ.σ κεφαλοτύρι ψιλοτριμμένο
1 φακελάκι (20 γραμ. )μπέικιν
αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
κρόκος αυγού για επάλειψη
σουσάμι προαιρετικά

Για τη γέμιση
300 γραμ. φέτα σκληρή σε τρίμματα
100 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο πιπέρι
1 αυγό

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα τα υλικά της γέμισης για τα εύκολα τυροπιτάκια κουρού και τα ζυμώνουμε. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το γιαούρτι, το βούτυρο, το λάδι, το κεφαλοτύρι, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν κι ανακατεύουμε. Η ζύμη αυτή, πρέπει να είναι λαδερή κι απαλή.

Σκεπάζουμε και αφήνουνε για 20 λεπτά να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε μικρά μπαλάκια ζύμης, τα πατάμε με τις παλάμες μας να γίνουν πλακέ. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο, κλείνουμε και πατάμε τις ενώσεις με πιρούνι.

Αφού τελειώσουμε όλα τα τυροπιτάκια (δυο λαμαρίνες), διαλύουμε τον κρόκο με λίγο γάλα ή νερό και τα αλείφουμε με πινέλο. Αν θέλετε, πασπαλίζετε την επιφάνειά τους με λίγο σουσάμι.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, να ροδοκοκκινήσουν.

Ενδιάμεσα στο ψήσιμο ανεβοκατεβάζουμε τα ταψιά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Πηγή: argiro.gr