Υλικά
Για το κέικ

600 γρ. κουβερτούρα 
300 γρ. βούτυρο
6 αβγά
3 κρόκους
240 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
κακάο για τη φόρμα

Για το crumble

100 γρ. φουντούκια, ανάλατα
140 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη καστανή

Για το σερβίρισμα
παγωτό, βανίλια
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Σε μπεν μαρί, στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μία κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τους κρόκους με ένα σύρμα μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
Κακαοβουτυρώνουμε καλά μία φόρμα 28 εκ. (καλό είναι να είναι με αποσπώμενη βάση).
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας με μία σπάτουλα στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε κακαοβουτυρώσει.
Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω από το γλυκό μας. Φροντίζουμε να καλυφθεί καλά και να μην έχει κενά.
Βάζουμε το ταψάκι σε ένα μεγαλύτερο ταψί και γεμίζουμε το μεγαλύτερο με καυτό νερό τόσο όσο να φτάσει τουλάχιστον τα 2/3 του ύψους του μικρού ταψιού.
Ψήνουμε για 1 ώρα και 20 λεπτά ή μέχρι όταν ακουμπάμε ένα δάχτυλο στο κέντρο του ταψιού να μην κολλάει.
Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε σε μικρά κομμάτια μαζί με το κραμπλ, το παγωτό και φύλλα δυόσμου.

Για το crumble

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ το αλεύρι με τα φουντούκια για να γίνουν σκόνη. Το ρίχνουμε στο μίξερ και το ανακατεύουμε πολύ λίγο για να γίνει σαν θρύψαλα ή σαν τρίμμα. Θέλει ελάχιστο ανακάτεμα.
Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι που του έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 160°C στον αέρα.
Αφήνουμε να κρυώσει το μπισκότο και το σπάμε σε κομμάτια με τα οποία γαρνίρουμε το κέικ μας.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου με παγωτό και φύλλα δυόσμου.

Πηγή: akispetretzikis.com