Υλικά

3 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κρεμμύδι μέτριο
1 φλιτζ. ρύζι Αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3/4 φλιτζ. λευκό κρασί
120 γρ. άσπρα μανιτάρια
2 κ.σ. βούτυρο
παρμεζάνα

Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά. Είναι πολύ σημαντικό το ρύζι μας να είναι αρμπόριο ή καρναρόλι ή Βιαλόνε Νάνο καθώς οι συγκεκριμένες ποικιλίες είναι οι κατάλληλες για να πετύχουμε το τέλειο, χυλωμένο και ταυτόχρονα σπυρωτό ριζότο. Σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε σιγά σιγά ζεστό τον ζωμό σε 3 δόσεις. Προσέχουμε να έχει απορροφηθεί ο ζωμός προτού συνεχίσουμε με την επόμενη δόση. Ρίχνουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά.

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την παρμεζάνα στο ριζότο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως. Το ριζότο απολαμβάνεται καλύτερα ζεστό.

Πηγή: mamapeinao.gr