Υλικά 

95 γραμ. κακάο σε σκόνη
180 γραμ. χλιαρό γάλα
420 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ¼ κ.γλ. χοντρό αλάτι
330 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
230 γραμ. ζάχαρη

4 μεγάλα αυγά σε θερμ. δωμ.
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλια

220 γραμ. γιαούρτι σε θερμ. δωμ.

Για την κρέμα μερέντα

220 γραμ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.
350 γραμ. τυρί κρέμα σε θερμ. δωμ.
550 γραμ. ζάχαρη άχνη
3/4 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
60 γραμ. μερέντα
100 γραμ. φουντούκια καβουρδισμένα (χοντροτριμμένα)

Εκτέλεση

Για τα cupcakes

Για τα cupcakes νουτέλα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε πρώτα το κακάο και το χλιαρό γάλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε μία κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά το βούτυρο. Το αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.


Με ένα μίξερ χειρός το χτυπάμε για 4΄. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τη βανίλια και το μείγμα κακάο και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 1΄. Ρίχνουμε το μείγμα αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια αφράτη ζύμη.

Ετοιμάζουμε τις θήκες στις φόρμες για τα cupcakes και ρίχνουμε το μείγμα με τη βοήθεια σκουπ, γεμίζοντάς τα κατά τα 2/3.

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 24΄. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα νουτέλα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί κρέμα και χτυπάμε με μίξερ χειρός για 2΄-3΄, μέχρι να αφρατέψει. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μερέντα μέχρι να γίνει αφράτη η κρέμα,

Όταν κρυώσουν τα cupcakes, γεμίζουμε με κρέμα ένα κορνέ και πιέζουμε με τα χέρια πάνω στο κάθε ένα, Πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι.

Πηγή: argiro.gr