• 500 ml γάλα, 3,5%
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αβγά
  • 50 ml σπορέλαιο, + έξτρα για άλειμμα
  • 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

  • πραλίνα 
  • μπανάνες
  • μπισκότα, τριμμένα
  • τσένταρ
  • ζαμπόν
  • αβγό
Εκτέλεση
  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
  • Βάζουμε μία μεμβράνη στο μπολ και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
  • Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζουμε να πάει παντού και μόλις κάψει λίγο το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κουταλιά με μία βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε μείγμα μέσα στο τηγάνι.
  • Μόλις είναι έτοιμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί. 
  • Αν θέλουμε γλυκές κρέπες ρίχνουμε από πάνω πραλίνα σοκολάτας φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες και τριμμένο μπισκότο!
  • Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες ρίχνουμε από πάνω τυρί τσένταρ, ζαμπόν και σπάμε ένα αυγό! Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθεί το αυγό μας αλλά και να μη μας καεί η κρέπα μας και αλατοπιπερώνουμε!
Πηγή: akispetretzikis.com