Υλικά

250 γραμ. χουρμάδες αποξηραμένοι και μαλακοί
1 ½ φλ. νιφάδες βρώμης αλεσμένες σε σκόνη
3 κ.σ μέλι χλιαρό (κατά βούληση)
2 κ.σ φυστικοβούτυρο ή ταχίνι ολικής
1 φλ. αμύγδαλα ωμά ή ψημένα ανάλατα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 κουταλιά σπόρους chia
1 κουταλιά αλεσμένο λιναρόσπορο

Εκτέλεση

Διαλέγουμε αποξηραμένους χουρμάδες μαλακούς. Τους αλέθουμε στο μπλέντερ να λιώσουν.

Βάζουμε σε μπολ τους αλεσμένους χουρμάδες, το μέλι, την αλεσμένη βρώμη, το φυστικοβούτυρο, τα αμύγδαλα και τους σπόρους chia.

Με κουτάλι τα ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη. Τέλος προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και ανακατεύουμε.

Σε τετράγωνο τσέρκι 24 εκατ. στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.

Αδειάζουμε το μίγμα. Πατάμε και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια και γίνει συμπαγές το μίγμα. Θα σας βοηθήσει ένα ποτήρι με ίσια βάση να το πετύχετε.

Παγώνουμε το μίγμα για 30′.

Ξεφορμάρουμε την πλάκα και κόβουμε σε μπάρες μακρόστενες.

Διατηρούμε τις μπάρες δημητριακών σε αεροστεγές κουτί.

Extra Tip
Αν οι χουρμάδες σας φαίνονται πολύ σκληροί ή στεγνοί, αφήστε τους για 10′ σε ένα μπολ με ζεστό νερό να μαλακώσουν, μετά στραγγίστε και πολτοποιήστε.

Πηγή: argiro.gr