Υλικά

350 γρ. πορτοκάλια
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ηλιέλαιο
3 αβγά, μεσαία
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
ηλιέλαιο, για τη φόρμα
αλεύρι γ.ο.χ., για τη φόρμα

Για το σερβίρισμα

ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
  • Σε κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε τα πορτοκάλια και σιγοβράζουμε με καπάκι για 1 ώρα.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο τους 170ο C στον αέρα.
  • Κόβουμε τα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα βάλουμε στο μούλτι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνει πάστα.
  • Βάζουμε την πάστα σε ένα μπολ και βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε τα αβγά, τα βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, αλάτι, τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
  • Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα 10Χ35 εκ. και ψήνουμε 40-45 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com