Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
Πεντανόστιμες φαρφάλες με τόνο και βότκα
tonow
Γεύσεις

Πεντανόστιμες φαρφάλες με τόνο και βότκα

Υλικά

500 γρ. φαρφάλες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
800 γρ. τόνο, σε κονσέρβα, στραγγισμένο

80 γρ. βότκα
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 50ml από το νερό που βράσανε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε περίπου για 5 λεπτά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. “Σβήνουμε” προσθέτοντας τη βότκα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε και τον τόνο, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το βραστό νερό που κρατήσαμε.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα