Πεντανόστιμες φαρφάλες με τόνο και βότκα
Υλικά
500 γρ. φαρφάλες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
800 γρ. τόνο, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
80 γρ. βότκα
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 50ml από το νερό που βράσανε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε περίπου για 5 λεπτά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. “Σβήνουμε” προσθέτοντας τη βότκα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε και τον τόνο, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το βραστό νερό που κρατήσαμε.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο.
Πηγή: akispetretzikis.com
500 γρ. φαρφάλες
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
500 ml κρέμα γάλακτος 35%
800 γρ. τόνο, σε κονσέρβα, στραγγισμένο
80 γρ. βότκα
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
1/2 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε και κρατάμε 50ml από το νερό που βράσανε.
Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι, αρκετά μεγάλο για να χωρέσει τα ζυμαρικά, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε περίπου για 5 λεπτά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. “Σβήνουμε” προσθέτοντας τη βότκα, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Στη συνέχεια, βάζουμε και τον τόνο, τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά σε μέτρια φωτιά.
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, τον άνηθο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το βραστό νερό που κρατήσαμε.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με φρέσκο άνηθο.
Πηγή: akispetretzikis.com