Υλικά

2 κιλά πορτοκάλια
800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
800 γρ. νερό
1 κ.σ. γλυκόζη
2 αστεροειδείς γλυκάνισους
2 λοβούς κάρδαμο (κακουλέ)
χυμό, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

γιαούρτι στραγγιστό
δεντρολίβανο

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε ένα μπολάκι. Μπορούμε να βάλουμε 80 γρ. κονιάκ και 2 κ.σ. ζάχαρη και να το χρησιμοποιούμε ως εκχύλισμα πορτοκάλι. Διατηρείται στο ψυγείο σε κλειστό βαζάκι.
Κόβουμε τα καπάκια από τα πορτοκάλια και στη συνέχεια χαράσσουμε περιμετρικά τη φλούδα. Αφαιρούμε προσεκτικά τις φλούδες, τις τυλίγουμε και τις καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Μεταφέρουμε τις φλούδες σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και βράζουμε για 5 λεπτά να ξεπικρίσουν. Σουρώνουμε το νερό και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με καθαρό νερό για άλλες 1-2 φορές ανάλογα με το πόσο πικρή είναι η φλούδα. Αν βγάζει πολύ χρώμα στο νερό σημαίνει ότι είναι αρκετά πικρά. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη, τους γλυκάνισους, το κάρδαμο, τις φλούδες και τα πορτοκάλια και μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε για 40-50 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όσο κρυώνει το σιρόπι τόσο περισσότερο δένει.
Σερβίρουμε με γιαούρτι και δεντρολίβανο. Διατηρείται καλά κλεισμένο σε βαζάκι αεροστεγώς σε σκοτεινό και δροσερό μέρος

Πηγή: akispetretzikis.com