Πεντανόστιμη σπανακόπιτα κουρού
σπανακοπιτα3
Γεύσεις

Πεντανόστιμη σπανακόπιτα κουρού

Υλικά

1 κιλό σπανάκι
40 γρ. νερό
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/3 ματσάκι άνηθο
1/3 ματσάκι δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. τυρί κρέμα
ξύσμα, από 1 λεμόνι
500 γρ. φέτα
6 κ.σ. ελαιόλαδο
650 γρ. ζύμη κουρού
20 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το σπανάκι, το νερό και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος του, χάσει όλη την υγρασία του και να παραμείνει το 1/5 από τον συνολικό όγκο του.
Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο τηγάνι.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον δυόσμο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι, το αλάτι, το πιπέρι, το τυρί κρέμα, το ξύσμα από το λεμόνι, τη φέτα σπασμένη σε κομμάτια, 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί 28 εκ. και απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού.
Απλώνουμε τη γέμιση, βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο κουρού. Τυλίγουμε περιμετρικά για να σχηματίσουμε τον κόθρο και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Χαράσσουμε σε 8 κομμάτια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει σε σχάρα και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα