Υλικά

2 φλ.μαγειρεμένα ρεβυθια
1-3 σκ. σκόρδο (ανάλογα την ένταση που θέλετε)
4 κ.σ. ταχίνι
6 κ.σ. ελαιόλαδο
χυμό από 1 μέτριο λεμόνι
2 πρέζες κύμινο
2 πρέζες γλυκιά πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
2-3 κ.σ νερό (για πιο κρεμώδες και λείο αποτέλεσμα)
Για το σερβίρισμα
λίγη πάπρικα
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Για το χούμους, χρησιμοποιούμε μαγειρεμένα ρεβύθια. Εναλλακτικά, έχουμε βάλει, ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ, τα ρεβύθια να μουλιάζουν σε νερό. Τα σουρώνουμε και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά. Ξαφρίζουμε την επιφάνεια και μειώνουμε την ένταση της εστίας, για να τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.

Σουρώνουμε καλά τα ρεβύθια και τα μεταφέρουμε στον πολτοποιητή, όπου τα χτυπάμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σερβίρουμε με έξτρα ελαιόλαδο, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμύδι και λεμόνι. (Η μελιτζανοσαλάτα και το χούμους είναι δύο απολαύσεις χωρίς γλουτένη. Εσείς που έχετε δυσανεξία, προτιμήστε και ψωμί χωρίς γλουτένη).

Πηγή: argiro.gr