Υλικά

1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
5-6 φρέσκα ασπρομανίταρα ψιλοκομμένα
1 κολοκύθι κομμένο σε μικρά καρέ
1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά καρέ
1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 πιπεριά κομμένη σε μικρά καρέ
800 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.σ. ξίδι από κρασί
1 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γλ. θυμάρι αποξηραμένο
1 κ.γλ. βασιλικό αποξηραμένο
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
500 γραμ. σπαγγέτι

Εκτέλεση

Για τη νηστίσιμη μακαρονάδα με λαχανικά και κόκκινη σάλτσα, σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σε χαμηλή φωτιά μαραίνουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρουμε για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το ξίδι και τη ζάχαρη. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά.


Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια. Τα στραγγίζουμε καλά και τα ρίχνουμε στη σάλτσα λαχανικών. Βράζουμε για 1 λεπτό δυνατά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Ιδανικά γαρνίρετε με φέτες τηγανητής ή ψητής μελιτζάνας και τριμμένο νηστίσιμο τυρί.

Πηγή: argiro.gr