Υλικά

Για την πανσέτα

  • 1 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο
  • 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

Για τις πίτες

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 1 ντομάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό
  • 6 κ.σ. τζατζίκι
  • 100 γρ. πατάτες 
Εκτέλεση

Για την πανσέτα

  • Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ μικρά κυβάκια 0,5 εκ.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
  • Βάζουμε τη μισή πανσέτα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή. Ιδανικά δεν ανακατεύουμε πολύ κατά την ώρα του ψησίματος για να ψηθεί σωστά η πανσέτα και να μην βράσει.
  • Σβήνουμε με 1 κ.γ. από το ξίδι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη δόση της πανσέτας.

Για τις πίτες

  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, αλάτι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Ιδανικά τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 10 εκ.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μια πίτα και ψήνουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και ψηθεί μέχρι μέσα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες.

Για τη σύνθεση

  • Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
  • Παίρνουμε μια πίτα και απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι. Βάζουμε πανσέτα, φέτες από τη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.
  • Τυλίγουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com