Λαχταριστό σπιτικό σουβλάκι με πανσέτα
Υλικά
Για την πανσέτα
- 1 κιλό πανσέτα, χωρίς κόκαλο
- 2 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
Για τις πίτες
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 1 ντομάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 6 κ.σ. τζατζίκι
- 100 γρ. πατάτες
Για την πανσέτα
- Κόβουμε την πανσέτα σε πολύ μικρά κυβάκια 0,5 εκ.
- Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και την πάπρικα.
- Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
- Βάζουμε τη μισή πανσέτα και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και γίνει τραγανή. Ιδανικά δεν ανακατεύουμε πολύ κατά την ώρα του ψησίματος για να ψηθεί σωστά η πανσέτα και να μην βράσει.
- Σβήνουμε με 1 κ.γ. από το ξίδι και ανακατεύουμε. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τη δεύτερη δόση της πανσέτας.
Για τις πίτες
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αλεύρι, αλάτι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη. Ιδανικά τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 20-30 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ή 6 κομμάτια και ανοίγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 10 εκ.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε τη μια πίτα και ψήνουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα και ψηθεί μέχρι μέσα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλες τις πίτες.
Για τη σύνθεση
- Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.
- Παίρνουμε μια πίτα και απλώνουμε 1 κ.σ. τζατζίκι. Βάζουμε πανσέτα, φέτες από τη ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.
- Τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com