Λαχταριστά cupcakes με καραμέλα
cupcake
Γεύσεις

Λαχταριστά cupcakes με καραμέλα

Υλικά

Για τα cupcakes

  • 150 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. σάλτσα καραμέλας
  • 50 γρ. γάλα
  • 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το frosting

  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχυλισμά βανίλιας
  • 2 κ.σ. σάλτσα καραμέλας

Για το σερβίρισμα

      σάλτσα καραμέλας

      κηρήθρα
      Εκτέλεση

      • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
      • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.
      • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο για να βάλουμε το επόμενο.
      • Βάζουμε τη βανίλια, την καραμέλα, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
      • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μια το μπέικιν και τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
      • Μεταφέρουμε σε κορνέ και μοιράζουμε το μείγμα στα ειδικά χαρτάκια για cupcakes που τα έχουμε τοποθετήσει σε φόρμα για muffin.
      • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το frosting

      • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, την καραμέλα και χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
      • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
      • Στολίζουμε τα cupcakes με το frosting και σερβίρουμε με καραμέλα και κηρήθρα.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα