Λαχταριστά cupcakes με καραμέλα
Υλικά
Πηγή: akispetretzikis.com
Για τα cupcakes
- 150 γρ. ζάχαρη καστανή
- 150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αβγά
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. σάλτσα καραμέλας
- 50 γρ. γάλα
- 150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το frosting
- 400 γρ. ζάχαρη άχνη
- 240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κ.γ. εκχυλισμά βανίλιας
- 2 κ.σ. σάλτσα καραμέλας
Για το σερβίρισμα
- σάλτσα καραμέλας
- κηρήθρα
- Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα για 5-6 λεπτά για να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά. Περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο για να βάλουμε το επόμενο.
- Βάζουμε τη βανίλια, την καραμέλα, το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι μια το μπέικιν και τα βάζουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Μεταφέρουμε σε κορνέ και μοιράζουμε το μείγμα στα ειδικά χαρτάκια για cupcakes που τα έχουμε τοποθετήσει σε φόρμα για muffin.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το frosting
- Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, την καραμέλα και χτυπάμε με το σύρμα σε χαμηλή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
- Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
- Στολίζουμε τα cupcakes με το frosting και σερβίρουμε με καραμέλα και κηρήθρα.
Πηγή: akispetretzikis.com