Υλικά

  • 2 αβγά, μεσαία
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 150 γρ. ρόφημα καρύδας
  • 180 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κ.γ. ηλιέλαιο

Για το σερβίρισμα

  • φράουλες
  • μέλι
  • καρύδα, flakes
  • φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το μέλι, το ρόφημα καρύδας και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε στο τηγάνι 1 κ.γ. ηλιέλαιο και βάζουμε τρεις κουταλιές της σούπας από το μείγμα. Ψήνουμε 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα.
  • Σερβίρουμε με φράουλες, μέλι, flakes καρύδας και φύλλο δυόσμου.
Πηγή: akispetretzikis.com