Υλικά

  • 2 ώριμα μαλακά αβοκάντο
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα μικρή ψιλοκομμένη
  • 1 λάιμ
  • 1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • 1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • λίγο αλάτι
  • τσιπς πίτας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση

Για την απλή και αυθεντική συνταγή γουακαμόλε, λιώνουμε πρώτα σε γουδί την καυτερή πιπεριά.

Προσθέτουμε σε κομμάτια τα ώριμα αβοκάντο. 

Τα λιώνουμε ελαφρά με δυο κουτάλια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ενωθούν.

Σερβίρουμε με πίτα τσιπς.

Για να φτιάξουμε τα πίτα τσιπς στο φούρνο, χρειαζόμαστε ένα χωριάτικο φύλλο σπιτικό ή εμπορίου.

Κόβουμε το φύλλο με μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και τα ψήνουμε για 10′ στους 200 βαθμούς C σε προθερμασμένο φούρνο να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν τραγανά. Τα διατηρούμε τραγανά κλεισμένα σε αεροστεγές σκεύος αφού κρυώσουν.

Πηγή: argiro.gr