Αφιέρωμα στον Μπάμπη Τσέρτο
Αφιέρωμα στον Μπάμπη Τσέρτο Ανδρέας Μαζαράκης
Φτιάξτε γλυκές και αλμυρές κρέπες γρήγορα και εύκολα
κρεπες
Γεύσεις

Φτιάξτε γλυκές και αλμυρές κρέπες γρήγορα και εύκολα

Υλικά

Για τις κρέπες

  • 500 ml γάλα, 3,5%
  • 100 ml κρέμα γάλακτος 35%, ή γάλα 3,5%
  • 250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 4 αβγά
  • 50 ml σπορέλαιο, + έξτρα για άλειμμα
  • 2 πρέζες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

      πραλίνα σοκολάτας

  • μπανάνες
  • μπισκότα, τριμμένα
  • τσένταρ
  • ζαμπόν
  • αβγό
Εκτέλεση

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουμε ένα λείο μείγμα.
  • Σκεπάζουμε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 12 ώρες στο ψυγείο.
  • Ρίχνουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ,φροντίζουμε να πάει παντού, και μόλις κάψει λίγο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κουταλιά με μια βαθιά κουτάλα, και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο τηγάνι.
  • Μόλις είναι έτοιμη, θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τότε τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί. 
  • Αν θέλουμε γλυκές κρέπες ρίχνουμε από πάνω πραλίνα σοκολάτας, φρούτα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες και τριμμένο μπισκότο!
  • Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες ρίχνουμε από πάνω τυρί τσένταρ, ζαμπόν και σπάμε ένα αβγό! Χαμηλώνουμε τη φωτιά για να ψηθεί το αβγό και αλατοπιπερώνουμε!

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα