Για τις πατάτες

  • 6 πατάτες, μεσαίες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • θυμάρι, φρέσκο

Για τη μαρινάδα

  • 3-4 σκ. σκόρδο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
  • χυμό, από 2 λεμόνια
  • ξύσμα, από 2 λεμόνια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νερό
  • θυμάρι, φρέσκο
  • 40 γρ. μέλι
  • 60 γρ. μουστάρδα, απαλή

Για το κοτόπουλο

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε 8 μερίδες

Για το σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.

Για τις πατάτες

  • Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.
  • Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και τις σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Βάζουμε πιπέρι, αλάτι και θυμάρι φρέσκο.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  • Όταν είναι έτοιμες τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Για τη μαρινάδα

  • Σε ένα μίξερ βάζουμε το σκόρδο, τον κύβο κοτόπουλο, τη ξερή ρίγανη, το ξύσμα και τον χυμό από 2 λεμόνια, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το νερό, μπόλικο θυμάρι, μέλι, μουστάρδα απαλή και χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο και να ενωθούν τα υλικά.

Για το κοτόπουλο

  • Φοράμε γάντια και βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ.
  • Ρίχνουμε τη μαρινάδα μας από πάνω.
  • Κάνουμε μασάζ στο κοτόπουλο έτσι ώστε να πάει παντού η μαρινάδα μας. Μπορούμε να το μαγειρέψουμε αμέσως ή να το κρατήσουμε μέχρι και 1 ½ μέρα στο ψυγείο. Όσο περισσότερο το αφήνουμε στη μαρινάδα τόσο πιο νόστιμο θα γίνει.
  • Τοποθετούμε το κοτόπουλο πάνω από τις πατάτες μας.
  • Ρίχνουμε από πάνω όση μαρινάδα μας περίσσεψε και φροντίζουμε να πάει παντού.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά με το αλουμινόχαρτο και για ακόμα 30-45 λεπτά χωρίς αλουμινόχαρτο. Φροντίζουμε να ρίχνουμε μαρινάδα πάνω από το κοτόπουλο όσο το ψήνουμε.
  • Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και σερβίρουμε με πατάτες και στραγγιστό γιαούρτι.

Πηγή: akispetretzikis.com