Υλικά

1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου (ψητό ή βραστό)
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% (200 γραμ.)
2 κλωνάρια σέλερι (ψιλοκομμένα)
1 καρότο τριμμένο
1 κ.σ κολοκυθόσπορο
1/2 ρόδι
1 φρέσκο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
λίγες φύτρες
1 κ.σ άνηθο
1 κ.σ μαϊντανό
λίγες σταγόνες λεμόνι
λίγες σταγόνες ξύδι
αλάτι
πιπέρι κατά βούληση
Για το σερβίρισμα
φύλλα λάχανου και φέτες μήλο


Εκτέλεση

Για τη δροσερή και light κοτοσαλάτα με γιαούρτι (διαίτης), ψιλοκόβουμε πρώτα το κοτόπουλο και όλα τα λαχανικά. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού το ξύδι, αλάτι και πιπέρι.


Τέλος, προσθέτουμε τον κολοκυθόσπορο, πασπαλίζουμε με το ρόδι και τα βότανα. Ανακατεύουμε καλά.

Σερβίρουμε πάνω σε φέτες μήλου, ή σε κομμάτια σέλερι. Επίσης, μπορούμε να τυλίξουμε την κοτοσαλάτα σε φύλλα λάχανου.


Πηγή argiro.gr