• 1 συσκευασία μακαρόνια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες φέτες
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • αλάτι
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 φλιτζ. πικάντικο τυρί τριμμένο
  • 3 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
Εκτέλεση

  • Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το νερό τους.
  • Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το νερό των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε. 
  • Σε τηγάνι σοτάρουμε ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν κάψει, σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό και από τις 2 πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιτν το ψιλοκόβουμε.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. 
  • Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο προσούτο και επικαλύπτουμε με τριμμένο πικάντικο τυρί.
Πηγή: mamapeinao.gr