Μακαρονάδα με γιαούρτι και καραμελωμένα κρεμμύδια
- 1 συσκευασία μακαρόνια
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κρεμμύδια κομμένα σε μέτριες φέτες
- 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- αλάτι
- 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 φλιτζ. πικάντικο τυρί τριμμένο
- 3 φέτες προσούτο Ευρυτανίας
Εκτέλεση
-
Σε τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να σωταριστεί καλά για 5-10 λεπτά.
-
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και όταν καραμελώσουν τα κρεμμύδια τα αποσύρουμε από την φωτιά.
-
Βράζουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1-2 φλιτζάνια από το νερό τους.
-
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε το γιαούρτι με το νερό των ζυμαρικών μέχρι να αποκτήσει την υφή που επιθυμούμε.
-
Σε τηγάνι σοτάρουμε ζεσταίνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και όταν κάψει, σοτάρουμε το προσούτο μέχρι να γίνει τραγανό και από τις 2 πλευρές, για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιτν το ψιλοκόβουμε.
-
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο μπολ με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
-
Σερβίρουμε τη μακαρονάδα σε πιάτα. Γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο προσούτο και επικαλύπτουμε με τριμμένο πικάντικο τυρί.