Αλμυρά pancakes
Υλικά
- 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2%
- 1 αβγό
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 70 γρ. γαλοπούλα καπνιστή, σε φέτες
- 70 γρ. γκούντα, light
Για το σερβίρισμα
- ρόκα
- ντοματίνια
- ελαιόλαδο
- θυμάρι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αυγό, τα 50 γρ. ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε τη γαλοπούλα και τα τυριά σε μικρά κυβάκια, τα βάζουμε στο μπολ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 1-2 λεπτά στη άκρη να δράσει η σόδα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε το μείγμα και το βάζουμε σε δόσεις στο τηγάνι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφήνουμε κενό μεταξύ των pancakes γιατί όσο ψήνονται απλώνουν.
- Γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και συνεχίζουμε να ψήνουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.
- Σερβίρουμε με ρόκα, ντοματίνια, ελαιόλαδο και θυμάρι.