Σπιτικές μπάρες δημητριακών με αμύγδαλο και δαμάσκηνα
μπαρες
Γεύσεις

Σπιτικές μπάρες δημητριακών με αμύγδαλο και δαμάσκηνα

Υλικά

100 γρ. καρύδια
250 γρ. δαμάσκηνα, αποξηραμένα, χωρίς κουκούτσια
400 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα, σε σκόνη
80 γρ. νιφάδες βρόμης
80 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
10 γρ. λιναρόσπορο
100 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα, από 1 πορτοκάλι
1/4 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. τζίντζερ
1 κ.σ. μέλι, +έξτρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C αέρα.
Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα δαμάσκηνα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα αμύγδαλα, τη βρόμη, το αλεύρι, το μπέικιν, τον λιναρόσπορο, τον χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα, το τζίντζερ και το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί 25x32 εκ. μια λαδόκολλα στον πάτο και τα πλαϊνά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και πιέζουμε πολύ καλά.
Ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, κόβουμε και σερβίρουμε με μέλι.

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα