Χορταστική σαλάτα με ρεβίθια κοτόπουλο και αβοκάντο
Υλικά
100 γρ. ρεβίθια
100 γρ. σιτάρι
100 γρ. κινόα
100 γρ. ρύζι καστανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
1 αβοκάντο, ώριμο
1/2 αγγούρι
1 κρεμμύδι, ξερό
200 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος, ψημένο
150 γρ. ρόκα
2 κ.σ. σουσάμι
Για το dressing
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι μέντα
χυμό, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και το σιτάρι για τουλάχιστον 8 ώρες σε ξεχωριστά μπολάκια.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεπλένουμε το σιτάρι και το βράζουμε για 30-40 λεπτά.
Πλένουμε πολύ καλά την κινόα αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές, σουρώνουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτα μέχρι να μαλακώσει.
Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα ρεβίθια, το σιτάρι, το κύμινο, το μπούκοβο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε το αγγούρι στην μέση οριζόντια και μετά σε φέτες 1 εκ.
Κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Τέλος, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με μία ξύλινη κουτάλα εκτός από τη ρόκα (θα τη βάλουμε στο τέλος για να μη μαραθεί).
Για το dressing
Χτυπάμε σε ένα μίξερ χειρός τον μαϊντανό, τη μέντα, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τη ρόκα στο μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ντρέσινγκ.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com
100 γρ. ρεβίθια
100 γρ. σιτάρι
100 γρ. κινόα
100 γρ. ρύζι καστανό
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. κύμινο
1/4 κ.γ. μπούκοβο
αλάτι
πιπέρι
1 αβοκάντο, ώριμο
1/2 αγγούρι
1 κρεμμύδι, ξερό
200 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο στήθος, ψημένο
150 γρ. ρόκα
2 κ.σ. σουσάμι
Για το dressing
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/4 ματσάκι μέντα
χυμό, από 1 λεμόνι
1 κ.σ. μέλι
60 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια και το σιτάρι για τουλάχιστον 8 ώρες σε ξεχωριστά μπολάκια.
Ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Ξεπλένουμε το σιτάρι και το βράζουμε για 30-40 λεπτά.
Πλένουμε πολύ καλά την κινόα αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές, σουρώνουμε και βράζουμε για 10-15 λεπτα μέχρι να μαλακώσει.
Βράζουμε το ρύζι για 20 λεπτά.
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σοτάρουμε τα ρεβίθια, το σιτάρι, το κύμινο, το μπούκοβο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες.
Κόβουμε το αγγούρι στην μέση οριζόντια και μετά σε φέτες 1 εκ.
Κόβουμε και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
Τέλος, κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες 1 εκ.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με μία ξύλινη κουτάλα εκτός από τη ρόκα (θα τη βάλουμε στο τέλος για να μη μαραθεί).
Για το dressing
Χτυπάμε σε ένα μίξερ χειρός τον μαϊντανό, τη μέντα, τον χυμό από το λεμόνι, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε τη ρόκα στο μπολ, πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το ντρέσινγκ.
Ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com