Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γλ. πελτές ντομάτας
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα ντοματάκια
1/4 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι
200 γρ. γαρίδες
1 πρέζα μπούκοβο
1/4 ματσάκι μαϊντανό

Εκτέλεση

Σε τηγάνι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και με ξύλινη σπάτουλα τον διαλύουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι και τις γαρίδες. Ανακατεύουμε καλά. Θέλουμε η σάλτσα να πήξει χωρίς όμως να χάσει τα υπέροχα ζουμάκια της.

Ρίχνουμε μπούκοβο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε απαλά, να πάει παντού η σάλτσα. Πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό και σερβίρουμε τη μακαρονάδα με γαρίδες ζεστή.

Πηγή: mamapeinao.gr