Πεντανόστιμο κριθαράκι με μανιτάρια και κολοκυθάκια
μανιταρια
Γεύσεις

Πεντανόστιμο κριθαράκι με μανιτάρια και κολοκυθάκια

Υλικά

300 γραμ. κριθαράκι χοντρό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 τρυφερά κολοκυθάκια (κομμένα σε φέτες)
250 γραµ. μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
6 ντοματίνια κομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος Light

Εκτέλεση


Κόβουμε πρώτα όλα τα λαχανικά.

Σε αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το κριθαράκι το βράζουμε και το στραγγίζουμε. Κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασε το κριθαράκι για να αραιώσουμε τη σάλτσα λαχανικών αν την θέλουμε πιο ρευστή.

Ραντίζουμε το κριθαράκι με 2 κ.σ ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα πλασοτέ και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο για 1΄.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 2-3′ να πέσει ο όγκος τους.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για 3-4′.

Τέλος, ρίχνουμε τις ντομάτες και σοτάρουμε 2′ σε δυνατή πάντα φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε 1-2΄, ίσα να λαδωθούν. Πασπαλίζουμε το γιουβέτσι με το μαϊντανό και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 1′.

Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βρασμένο κριθαράκι στην κατσαρόλα και αν θέλουμε πιο αραιή τη σάλτσα λαχανικών προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε. Τυρί τριμμένο κατά βούληση, του ταιριάζει πολύ.

Πηγή: argiro.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα