Γρήγορο και εύκολο σκορδόψωμο
Υλικά
50 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γαλλική μπαγκέτα
100 γρ. κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στο γκριλ.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια στη μέση. Αλείφουμε με το αρωματισμένο βούτυρο κάθε κομμάτι ψωμί.
Μεταφέρουμε τα βουτυρωμένα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επικαλύπτουμε τα ψωμάκια με το τυρί. Ψήνουμε τα σκορδόψωμα για 10-15 λεπτά. Κόβουμε σε μικρότερες μπουκιές και σερβίρουμε τα σκορδόψωμα ζεστά.
Πηγή: mamapeinao.gr
50 γρ. βούτυρο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 γαλλική μπαγκέτα
100 γρ. κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200oC στο γκριλ.
Σε μπολ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τον μαϊντανό και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά με το κουτάλι να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ξανά.
Κόβουμε τη μπαγκέτα σε τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια στη μέση. Αλείφουμε με το αρωματισμένο βούτυρο κάθε κομμάτι ψωμί.
Μεταφέρουμε τα βουτυρωμένα ψωμάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Επικαλύπτουμε τα ψωμάκια με το τυρί. Ψήνουμε τα σκορδόψωμα για 10-15 λεπτά. Κόβουμε σε μικρότερες μπουκιές και σερβίρουμε τα σκορδόψωμα ζεστά.
Πηγή: mamapeinao.gr