Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και κρέμα
g1-1280x1024
Γεύσεις

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και κρέμα

Υλικά

150 γραμ. κουβερτούρα 54% κακάο
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
1 υγρή βανίλια ή μία κάψουλα βανίλιας
Για την επικάλυψη
500 γραμ. τυρί κρέμα μασκαρπόνε
2 φλ. άχνη ζάχαρη
1 ½ κ.σ. κρέμα γάλακτος ή εβαπορέ γάλα
κόκκινα βατόμουρα
100 γραμ. σοκολάτα λευκή

Εκτέλεση

Για αυτό το εύκολο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο πυρέξ.

Για τη σοκολατένια βάση

Βάζουμε σε μπολ το ζαχαρούχο γάλα, τη βανίλια και τη σοκολάτα.

Τα βάζουμε σε μπεν μαρί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει τελείως η σοκολάτα ή τα λιώνουμε στα μικροκύματα.

Αδειάζουμε σε μια στρώση τη σοκολατένια κρέμα στο πυρέξ.

Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για την επικάλυψη

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά (μασκαρπόνε, άχνη, κρέμα γάλακτος) εκτός από τη λευκή σοκολάτα και τα βατόμουρα.

Τα χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ελέγχουμε την πυκνότητα και τη ρευστότητα της κρέμας, προσθέτοντας άχνη ή λίγη κρέμα γάλακτος.

Η σύστασή της πρέπει να θυμίζει σαντιγί.

Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη σοκολάτα σε μια στρώση.

Γαρνίρουμε όλη την επιφάνεια με κόκκινα βατόμουρα σε σειρές να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.

Πασπαλίζουμε το γλυκό με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας.

Παγώνουμε το γλυκό μας να σταθεροποιηθεί.

Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr









Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα