Πεντανόστιμη πέρκα στο φούρνο
perka1_s-530x530
Γεύσεις

Πεντανόστιμη πέρκα στο φούρνο

Υλικά

1 κιλό πέρκα (φιλέτα πέρκας)

6 πατάτες
το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
2-3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη (ή λίγη αποξηραμένη ρίγανη)
1/2 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 λεμόνι κομμένο σε φέτες
Προαιρετικά
μία ντομάτα ψιλοκομμένη ή τριμμένη σε φέτες

Εκτέλεση

Για τη λεμονάτη πέρκα στο φούρνο με πατάτες, στεγνώνουμε πρώτα καλά το κάθε φιλέτο πέρκας σε απορροφητικό χαρτί.

Τα βάζουμε σε πιάτο, τα τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα σκεπάζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.

Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε φέτες του 1 εκατ. και τις βάζουμε σε ταψί. Τις αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε τις πατάτες και τις απλώνουμε σε μια στρώση. Τις περιχύνουμε με 1 φλ. νερό.

Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 °C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 45′ να μαλακώσουν.

Ξεσκεπάζουμε το ταψί, ελέγχουμε αν ψήθηκαν οι πατατες. Ακουμπάμε τα φιλέτα πέρκας πάνω στις πατάτες. Σκεπάζουμε με φέτες λεμονιού τα φιλέτα.

Ψήνουμε για 10′ επιπλέον.

Σερβίρουμε την πέρκα με τις πατάτες όσο το ψάρι είναι ακόμα ζεστό και ζουμερό


Πηγή: argiro.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα