Πεντανόστιμη πίτσα με κοτόπουλο
Υλικά
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1½ φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο (βραστό
ψητό ή κοκκινιστό από το χθεσινό τραπέζι)
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 φλ. τρίμματα φέτας
1½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
μανιτάρια σε φέτες
Εκτέλεση
Για την εύκολη και γρήγορη πίτσα με κοτόπουλο, θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 28 ή 30 εκ., το οποίο λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ή κρέας που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα, σε διάμετρο μεγαλύτερη από το τηγάνι ούτως ώστε να καλύπτει τα πλαϊνά τοιχώματα και να προεξέχει.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, και απλώνουμε μέσα το φύλλο.
Το αφήνουμε για 4-5 λεπτά να σιγοψηθεί.
Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο, και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.
Απλώνουμε τα μανιτάρια, και γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που προεξέχει από το τηγάνι.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς C, σε πάνω κάτω αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: argiro.gr
1/2 δόση ζύμη για πίτσα
1½ φλ. μαγειρεμένο κοτόπουλο (βραστό
ψητό ή κοκκινιστό από το χθεσινό τραπέζι)
1 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 φλ. τρίμματα φέτας
1½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη
μανιτάρια σε φέτες
Εκτέλεση
Για την εύκολη και γρήγορη πίτσα με κοτόπουλο, θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι 28 ή 30 εκ., το οποίο λαδώνουμε ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο ή κρέας που περίσσεψε από το χθεσινό τραπέζι.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη για πίτσα, σε διάμετρο μεγαλύτερη από το τηγάνι ούτως ώστε να καλύπτει τα πλαϊνά τοιχώματα και να προεξέχει.
Ζεσταίνουμε το τηγάνι, και απλώνουμε μέσα το φύλλο.
Το αφήνουμε για 4-5 λεπτά να σιγοψηθεί.
Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας, προσθέτουμε το μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο κοτόπουλο, και πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά.
Απλώνουμε τα μανιτάρια, και γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που προεξέχει από το τηγάνι.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς C, σε πάνω κάτω αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
Σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή: argiro.gr