Συστατικά

500 γρ. κοτόπουλο, φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες

Για το πανάρισμα

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
150 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό
3 κ.σ. σουσάμι
1 κ.σ. θυμάρι, ξερό
2 κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά
1 κ.γ. αλάτι
100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

Για μαρινάδα

500 γρ. ξινόγαλο
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το σερβίρισμα

750 γρ. πατάτες τηγανητές
κέτσαπ


Μέθοδος Εκτέλεσης

Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια του κοτόπουλου και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα φιλετάκια και το ξινόγαλο.
Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε μερικές ώρες ή όλη νύχτα.
Ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το μείγμα για το πανάρισμα ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά. Καλό είναι το μπολ να είναι ευρύχωρο. Το αφήνουμε στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
Βγάζουμε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο. Στραγγίζουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος και κρατάμε τη μαρινάδα ξεχωριστά σε ένα μπολ. Σε αυτή προσθέτουμε τα 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα και 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Τα φιλετάκια αφού στραγγίσουν λίγο τα περνάμε από το μείγμα παναρίσματος.
Τα τινάζουμε καλά, μετά τα περνάμε ξανά από τη μαρινάδα και ξανά στο μείγμα του παναρίσματος.
Τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι, όπου πάνω έχουμε στρώσει μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και κέτσαπ.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.com